Info SănătateaTV.ro: Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Mari români și invențiile lor. Despre Victor Babeș, la mall Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Mari români și invențiile lor. Despre Victor Babeș, la mall Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Mari români și invențiile lor. Despre Victor Babeș, la mall
Joi, 20 sep 2018      20:28
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

A fost demarat SEPHAR III, studiul care va furniza noi date despre prevalenta hipertensiunii arteriale in Romania

19 noiembrie 2015    
În România, hipertensiunea arterială este principala cauză a bolilor cardiovasculare și totodată, responsabilă pentru 62% din decese, potrivit SEPHAR II, studiul de prevalența hipertensiunii și a riscului cardiovascular din 2012. Totuși, este nevoie de date actualizate despre situația hipertensiunii în țara noastră. Astfel, Societatea Română de Hipertensiune a demarat a treia ediție a studiului, SEPHAR III.
 
„Acest al treilea studiu care practic înseamnă o cartografiere a riscului cardiovascular a populației adulte în România este mult mai complex, are niște particularități”, a declarat prof. univ. dr. Maria Dorobanțu, președinte Societatea Română de Hipertensiune și coordonatorul studiului.
 
Studiul se derulează între 16 și 23 noiembrie 2015 și între 15 februarie și 30 aprilie 2016, pe un eșantion de 2000 de persoane. Treci caravane cu echipe formate din medici și asistente medicale se vor deplasa în puncte prestabilite unde se vor realiza investigațiile specifice.
 

Persoanele incluse în studiu vor beneficia de aceste investigații gratuit. La final, acestea vor primi un raport despre starea lor de sănătate, care va fi transmis și medicilor lor de familie. 

 
Sanatateatv.ro