Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      01:05
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Cele mai noi tehnici de tratament ale afectiunilor picioarelor la persoanele cu diabet, aduse in prim plan in cadrul celei de-a IV-a editii a Workshop-ului „Ischemia critica a membrelor la pacientii cu diabet – abordari endovasculare” de la Suceava

29 noiembrie 2017    

Cea de-a IV-a ediţie a Workshop-ului „Ischemia critică a membrelor la pacienţii cu diabet – abordări endovasculare” s-a desfăşurat în perioada 16-17 noiembrie 2017 la Suceava. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia de Podiatrie, sub coordonarea ştiinţifică a dr. Mihai Creţeanu Jr., Coordonatorul Departamentul Angiograf din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava,şi s-a desfăşurat în sala de conferinţe a unităţii medicale.

 

Printre invitaţi s-au regăsit specialişti cu o vastă experienţă în domeniul radiologiei intervenţionale atât din România, cât şi din străinătate. Specialiştii au adus în atenţia participanţilor aspecte esenţiale cu privire la persoana cu diabet şi picior diabetic, terapiile hibrid, chirurgia arteriopatiei diabetice, tratamentul endovascular, necesitatea echipei multidisciplinare, educaţia în îngrijirea piciorului diabetic, dar şi la alte elemente importante legate de diagnosticul şi tratamentul piciorului diabetic.
 
„Ce am reuşit să facem în aceşti patru ani la Suceava a fost să creăm o echipă şi contactul 24 din 24 de ore . Cum? În jurul piciorului persoanei cu diabet, a acelui pacient în jurul căruia se află atât diabetologul, chirurgul vascular, neurologul sau nefrologul, asistenta de diabet, ortopedul, podiatrul şi radiologul intervenţionist. (...) În acest moment primim pacienţi nu numai din oraş sau din judeţ, ci avem pacienţi şi din alte centre. Am obţinut o schimbare în calitatea vieţii pacienţilor cu diabet şi am redus amputaţiile cu până la 50%, amputaţii major,  la pacienţii cu diabet”, a declarat dr. Mihai Creţeanu Jr.
În cadrul workshopului au fost difuzare live în sala de conferinţă imagini din timpul unor intervenţii endovasculare efectuate de medicii Mihai Creţeanu Jr., Konstantionos Katsanos din Grecia şi Koray Akkan din Turcia.
 
În acelaşi timp, problematica piciorului diabetic, importanţa existenţei podiatrului în echipa multidisciplinară, necesitatea tehnicilor endovasculare  şi provocările cu care se confruntă specialiştii din domeniu au fost dezbătute în cadrul unei mese rotunde, la care au participat şi reprezentanţi ai presei locale.