Info SănătateaTV.ro: Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor
Luni, 20 aug 2018      02:43
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Dr. Alexandru Grigorescu: Lipsa de medici oncologi face ca pacientii sa astepte chiar si 2 luni pana sa fie chemati la prima vizita

19 decembrie 2015    

Cei aproximativ 100.000 de pacienţi bolnavi de cancer din România sunt trataţi de 300 de medici oncologi, potrivit dr. Alexandru Grigorescu, Co-Preşedintele Societăţii  Naționale de Oncologie Medicală din România. Lipsa de personal se traduce în două luni de aşteptare pentru pacienţi până la o primă vizită la medic.

Problema lipsei de personal din domeniul oncologiei este cauzată pe de o parte de faptul că aceasta este o specialitate nouă, dar şi de faptul că tinerii medici pleacă în străinătate în căutare de salarii mai mari, după cum a mai menţionat dr. Alexandru Grigorescu.
 
„Mulţi colegi tineri au plecat în străinătate. Este o specialitate dinamică, relativ nouă, care de trei-patru ani a fost inclusă ca specialitate în Uniunea Europeană. Există un organism european care se ocupă de încadrarea specialităţilor şi de validarea lor ca specialităţi de sine stătătoare, iar oncologia medicală de vreo patru ani se află pe această listă, deşi în fapt ea există de 25 sau 30 de ani”, a declarat pentru www.sănătateatv.ro dr. Alexandru Grigorescu, Co-Preşedintele Societăţii  Naționale de Oncologie Medicală din România.
 

 
Sanatateatv.ro