Info SănătateaTV.ro: Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor
Luni, 20 aug 2018      02:42
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Dr. Olivera Lupescu: De foarte multe ori activitatea ortopezilor este afectată de patologia pre-existentă a persoanelor cu diabet

28 octombrie 2015    

Persoanele cu diabet zaharat prezintă un grad de vindecare a leziunilor mult mai scăzut comparativ cu o persoană fără această afecţiune, fapt care, de multe ori, îngreunează intervenţiile specialiştilor, mai ales dacă este vorba de o intervenţie chirurgicală, după cum susţin chiar medicii.

„Din păcate, pentru co-existenţa diabetului, de foarte multe ori activitatea noastră este afectată de această patologie pre-existentă a pacienţilor. Mă refer în primul rând la deficitele de vindecare ale plăgilor după intervenţiile chirurgicale adresate în special fracturilor pe care nu le putem evita. În al doilea rând mă refer la incidenţa, din păcate, a amputaţiilor pentru complicaţiile infecţioase ale diabetului. Şi, nu în ultimul rând, mă refer la efectele dezastruoase ale diabetului asupra tinerilor care ajung la noi cu leziuni traumatice ale aparatului locomotor şi la care constatăm că se vindecă greu, că fac o serie de complicaţii care altfel nu ar fi apărut. Astfel, mai devreme sau mai târziu, în activitatea noastră apare acel ”dacă n-ar fi avut diabet””, a declarat pentru www.sănătateatv.ro şef lucr. dr. Olivera Lupescu, şef Secţie Clinică Ortopedie-Traumatologie II, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.
 
De altfel, diabetul, prin implicaţiile lui, poate duce şi la amânarea unor intervenţii chirurgicale şi chiar la modificarea tipului acestora. Mai mult, atunci când apar şi complicaţiile diabetului zaharat pot interveni chiar şi intervenţii chirurgicale suplimentare.
 
Pe de altă parte, specialiştii susţin că impactul diabetului asupra persoanelor tinere este mult mai mare decât la persoanele în vârstă, atât la nivel psihologic cât şi în ceea ce priveşte procesul de vindecare a plăgilor.

 
Sanatateatv.ro