Info SănătateaTV.ro: Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor
Sâmbătă, 18 aug 2018      06:49
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Multidisciplinaritatea in abordarea pacientului cu diabet zaharat

11 august 2017    

Abordarea multididsciplinară a persoanei cu diabet zaharat este extrem de importantă, atât în tratamentul acesteia, cât și în prevenirea complicațiilor care pot apărea. Îngrijirea eficientă a persoanelor cu diabet și a celor care suferă complicații ale afecțiunii, trebuie realizată de o echipă care să includă un medici din mai multe specialităţi, printre care diabetologie, chirurgie, medicică de familie, neurologie, dermatologie, podiatrie.

 

Reducerea riscului de apariție a complicațiilor diabetului zaharat constă într-un control glicemic atent, în examinarea picioarelor persoanelor cu diabet zaharat în timpul controalelor de rutină, în screening de specialitate și în asigurarea unei îngrijiri din partea echipei multidisciplinare de specialiști. Conform Federaţiei Internaţionale de Diabet, abordarea multidisciplinară a piciorului diabetic poate reduce cu până la 85% numărul de amputaţii asociate diabetului zaharat.

 

 
Sanatateatv.ro