Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Joi, 19 iul 2018      11:28
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Problematica diabetului, dezbatuta in contextul Zilei Mondiale a Sanatatii

07 aprilie 2016    
Problematica diabetului zaharat în România a fost adusă din nou în atenția autorităților în cadrul conferinței tip dezbatere cu tema „Problematica diabetului zaharat în sistemul de sănătate românesc: Importanța Prevenției și Educației în Sănătate”, eveniment desfăşurat în 5 aprilie 2016 la Palatul Parlamentului, în contextul Zilei Mondiale a Sănătăţii.
 
Alături de autorităţi, la eveniment au luat parte unii dintre cei mai importanţi specialişti din domeniul diabetologiei, dar şi din arii conexe, care au tras un semnal de alarmă cu privire la impactul diabetului zaharat aducând în atenţia decidenţilor date statistice şi informaţii actuale referitoare la această afecțiune.
 
În discuţie s-a adus şi problematica creată de numărul insuficient de medici diabetologi raportat la totalul persoanelor cu diabet zaharat, dar şi rolul asistetului medical în educaţia terapeutică.
 
Vocea persoanelor cu diabet s-a făcut de asemenea auzită prin reprezentanții asociațiilor de pacienți, cu acest prilej fiind prezentat proiectul Carta Albă a Diabetului, o inițiativă a Federației Asociațiilor Diabeticilor din România.
 

Evenimentul s-a desfăşurat sub egida Administraţiei Prezidenţiale, Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României, Comisiei petru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, Colegiului Medicilor din România şi a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.