Info SănătateaTV.ro: Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Mari români și invențiile lor. Despre Victor Babeș, la mall Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Mari români și invențiile lor. Despre Victor Babeș, la mall Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Mari români și invențiile lor. Despre Victor Babeș, la mall
Joi, 20 sep 2018      20:44
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

(P) Proceduri minim invazive asupra piciorului pacientului cu diabet zaharat

08 decembrie 2016    
Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a fost gazda unui workshop interactiv cu tema procedurilor minim invazive realizate asupra piciorului diabetic. Aproximativ 50 de medici au putut participa live la intervențiile realizate în compartimentul angiograf al spitalului, intervențiile minim invazive fiind înregistrate și transmise în timp real în sala workshop-ului.
 
Evenimentul organizat în parteneriat cu Centrul Antidiabetic din Suceava și Asociația de Podiatrie şi-a propus să demonstreze importanța existenței echipei multidisciplinare în îngrijirea pacienților cu picior diabetic și a progresului realizat în ceea ce privește intervențiile minim invazive în acest domeniu medical. La workshop au participat medici din echipe multidisciplinare, formate din chirurgi, radiologi intervenționiști, diabetologi, medici de familie, specialiști din țară, dar și din Italia.
 
„Aceste evenimente sunt foarte utile pentru comunitatea medicală și, în final, pentru pacienți. Trebuie să ne amintim de fiecare dată că primul nostru target și cel mai important scop este beneficiul pacientului. Doar prin aceste genuri de evenimente putem realiza un schimb cultural de experiență în medicină, în abordarea unei patologii. (...) Abordarea este esențial să fie multidisciplinară. În jurul pacientului trebuie să existe o echipă, iar în componența acestei echipe trebuie să existe specialiști diferiți: chirurgi vasculari, medici intervenționiști, cardiologi, ortopezi, chirurgi plasticieni, diabetologi. Trebuie să ne gândim la un pacient care are multe comorbidități, insuficiență metabolică sau dereglări. Nu trebuie să ne gândim doar la picior, ci la persoana în ansamblu care suferă de o boală sistemică”, a declarat dr. Marco Manzi, șeful Unității de Radiologie Intervențională, în cadrul Clinicii pentru Picior și Gleznă, Policlinica Abano Terme, din Italia.
 
,,Vorbim despre complicațiile vasculare ale piciorului persoanei cu diabet, care reprezintă acele ateroscleroze. (...) Totul este sub anestezie locală, pacienții experimentează la minim durere, iar beneficiile sunt maxime pentru că astfel de intervenții se realizează aici, la Suceava. Sunt intervenții costisitoare, dar suportate de Spitalul Județean, Centrul Antidiabetic, de Casa de Asigurări. În 2016 putem face tratament minim invaziv la Suceava, ca oriunde în lume”, a declarat dr. Mihai Crețeanu Jr., medic specialist Radiologie și Imagistică Medicală, cu supraspecializare în Neuroradiologie Intervențională, în cadrul Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.
 
Intervențiile endovasculare pot dura, în funcție de complexitate, între o oră și trei ore. Prin aceste intervenții minim invazive se evită sau se limitează amputațiile piciorului diabetic. Recuperarea este rapidă, iar beneficiile aduse pacientului sunt numeroase.
 

  

 
Sanatateatv.ro