Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Marţi, 17 iul 2018      23:16
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Prof. univ. dr. Alexandru Oproiu: Hepatita C va fi prima maladie infecţioasă virală care va dispărea prin tratament

14 septembrie 2015    

Hepatita C este una dintre maladiile tot mai des întâlnite în rândul populaţiei din ţara noastră, fapt care a stârnit îngrijorarea autorităţilor şi a specialiştilor. În acest context se caută soluţii astfel încât să se reducă numărul îmbolnăvirilor şi să crească numărul persoanelor tratate. Iar noile terapii par să aducă rezultate remarcabile, potrivit specialiştilor.

“Sunt tratamente şi molecule care sunt extrem de active. Infecţia cu virusul hepatitei C şi virusul hepatitei C vor fi primul virus şi prima maladie infecţioasă virală care va dispărea prin tratament, pentru că celelalte afecţiuni virale sunt, mai mult sau mai puţin, pe cale de eradicare prin vaccinare”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Oproiu, medic primar gastroenterolog, cu prilejul unei conferinţe de presă.
 
Potrivit unui studiu epidemiologic efectuat în anul 2007, studiu citat şi în literatura de specialitate universală potrivit specialiştilor, prevalenţa infecţiei cu virusul hepatitei C în România este 3,2%, adică aproximativ 600.000 de pacienţi infectaţi cu acest virus (persoane care au anticorpi antivirus hepatită C în sânge). Însă nu toţi sunt diagnosticaţi.  
 
Noile terapii ce privesc hepatita C au foarte puţine efecte adverse, potrivit specialistului, cel mai mare pericol fiind dezvoltarea rezistenţei la tratament în cazul în care condiţiile de administrare nu sunt respectate cu stricteţe.