Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Miercuri, 18 iul 2018      08:52
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Chirurgia obezitatii morbide - chirurgia laparoscopica

06 martie 2009    

Prof. dr. Nicolae Iordache - Șef Secție Chirurgie, Spitalul ”Sf. Ioan”

Chirurgia obezităţii morbide este una dintre cele mai dinamice ramuri ale chirurgiei şi acest lucru s-a întâmplat dată fiind prezenţa a două elemente: pe de o parte dezvoltarea chirurgiei laparoscopice (revoluţie în ceea ce priveşte incizia abdominală), iar pe de altă parte, pandemia pe care o reprezintă astăzi obezitatea. Numărul tot mai mare de persoane cu obezitate morbidă şi numărul tot mai mare în rândul tinerilor, adolescenţilor şi al copiilor a făcut ca această ramură a chirurgiei - chirurgia obezităţii - să prezinte o alternativă reală.

Pentru obezitatea gravă, obezitatea morbidă, singura soluţie care rezolvă problema este chirurgia. Între tratamentul conservator şi cel chirurgical ar mai exista o opţiune, tratamentul endoscopic, balonul intragastric care are ca indicaţie largă depăşirea greutăţii ideale cu mai mult de 10 kg. Pentru fiecare persoană ar trebui aplicat un tratament nuanţat şi un tratament corespunzător acelei persoane. Indiferent de cauzele şi de particularităţile obezităţii la un anumit tratament, ei vor aplica una sau două proceduri pe care le cunosc. În cazul obezităţii mari, aceasta este asociată cu nişte boli care pun în pericol viaţa omului. Un om cu obezitate morbidă trăieşte între 7 şi 13 ani mai puţin decât o persoană cu aceleaşi caracteristici, dar care nu suferă de obezitate.