Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Marţi, 17 iul 2018      07:53
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Piciorul Charcot - o afecțiune nu foarte rară, dar extrem de puțin cunoscută

09 septembrie 2015    

Piciorul roșu, umflat, în cazul persoanelor cu diabet zaharat și neuropatie diabetică poate fi un semn al piciorului Charcot, o afecțiune care apare destul de des, dar care nu este foarte cunoscută, nici chiar în rândul profesioniștilor din domeniul medical. În cazuri foarte grave, piciorul Charcot poate duce la amputarea piciorului.

Afecțiunea se declanșează de obicei în urma unui traumatism care provoacă umflarea și înroșirea piciorului persoanei cu diabet zaharat, moment în care aceasta trebuie să se prezinte neapărat la medicul de specialitate.
 
Piciorul Charcot este o afecţiune nu foarte rară, dar extrem de puţin cunoscută atât de specialiştii care se ocupă de piciorul diabetic, cât şi de persoanele cu diabet. Este o afecţiune care are o etiologie şi un model de dezvoltare puţin cunoscute, un mod de apariţie ciudat, are un tablou clinic care îl face greu de diferenţiat de alte afecţiuni ce se dezvoltă la nivelul piciorului şi atunci e mai puţin cunoscut. Este o afecţiune care apare în special la pacienţii cu neuropatie diabetică, care au afectată sensibilitatea picioarelor, la persoanele care au diabet zaharat de foarte mult timp şi care, consecutiv acestei evoluţii lungi a bolii diabetice, dezvoltă neuropatia diabetică”, a declarat pentru www.sănătateatv.ro şef lucr. dr. Eduard Catrina, medic primar chirurgie generală în cadrul Spitalului Clinic Dr. Ioan Cantacuzino Bucureşti.