Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Joi, 19 iul 2018      11:29
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Politica transplantului de organe din România este îmbunătăţită în permanenţă

18 aprilie 2011    

Ziua Naţională a Transplantului în România a fost celebrată în data de 15 aprilie 2011, printr-o manifestare la care au participat personalităţi din domeniul medical intern şi internaţional, asociaţii de profil, pacienţi care au beneficiat de transplant de organe, precum şi familii ale donatorilor. Anul acesta, Ziua Naţională a Transplantului în România a fost dedicată transplantului hepatic.

La eveniment au fost prezenţi prof. univ. dr. Irinel Popescu, şeful Clinicii de Chirurgie şi Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni, dr. Victor Zota, preşedinte al Fundaţiei pentru Transplant, dar şi doi specialişti din străinătate, alături de care s-au realizat primele operaţii de transplant hepatic de la Fundeni, prof. dr. Domenico Forti, din Italia şi prof. dr. Christoph Broelsch, din Germania.

Sărbătoare a transplantului, iniţiată în urmă cu şapte ani de către Fundaţia pentru Transplant din România, ziua de 15 aprilie 2011 a reprezentat o conştientizare a faptului că transplantul de organe salvează vieţile unor oameni care altfel nu ar avea altă şansă de supravieţuire, de a duce o viaţă normală. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul celui de-al XII-lea Simpozion şi Curs Postuniversitar al IASGO - Secţiunea Română.