Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      21:59
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Fetiţa arsă de la Spitalul “Grigore Alexandrescu” va suporta două intervenţii chirurgicale

12 mai 2010    

Fetiţa de nouă ani, care a fost adusă cu un echipaj SMURD de la Spitalul de Pediatrie din Iaşi la Spitalul Clinic de Copii „Grigore Alexandrescu” cu arsuri întinse, este în stare gravă.

Prof.dr. Dan Enescu, managerul Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”, a declarat că mica pacientă se află în şoc post combustiţional. Fetiţa a venit la Spitalul Clinic de Copii „Grigore Alexandrescu” cu arsuri de gradul trei şi patru, întinse pe 50% din suprafaţa corpului. Focul i-a ars regiuni ale capului, cervicale, ale trunchiului anterior şi posterior, ambele membre superioare, precum şi căile respiratorii superioare. ”Trebuie să fim foarte precauţi şi să investigăm fiecare organ în parte.

Fetiţa va trebui echilibrată într-un anumit interval de timp, nu ştim exact cât. Ne vom da seama abia după modul în care va răspunde la tratamentul nostru”, a declarat prof. dr. Dan Enescu. Medicii spun că sunt necesare două intervenţii chirurgicale  pentru acoperirea suprafeţelor arse. „Faţa este elementul cel mai delicat pentru că, după intervenţie, copilul trebuie să se poată integra în colectivitate. Deocamdată, a început să facă fiziokinetoterapie”, a subliniat profesorul Dan Enescu. Fetiţa, din comuna gălăţeană Rădeşti, a suferit arsurile la jumătatea lunii aprilie, după ce a ajutat o vecină să aprindă focul aruncând o sticlă de petrol în jar.