Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Luni, 16 iul 2018      18:20
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Dermatita atopica in cazul copiilor, manifestare si tratament

17 februarie 2017    

 Dermatita atopică este o afecțiune ce se poate manifesta încă de la naștere, însă cel mai frecvent apare după vârsta de 3 luni. Chiar dacă manifestările însoțesc copilul până la vârsta de 3-4 ani și în viața adultă pot apărea episoade de dermatită atopică. Există, de asemenea, adulți care se confruntă pe tot parcursul vieții cu aceste manifestări.  

 

Manifestările dermatitei atopice se agravează în special în sezonul rece (toamna-iarna-primăvara). Vara, prin prezența transpirației și a ultravioletelor, manifestările sunt mult mai puțin vizibile clinic, iar disconfortul este mai mic.
 
Pe lângă imersiile scurte în apă caldă și utilizarea cremelor emoliente, în cazul dermatitei atopice tratamentul local este de tip anti-inflamator.
 
Expunerea la soare în cazul dermatitei atopice nu trebuie evitată, decât decât în momentul în care leziunile sunt suprainfectate sau se află într-o fază acută.