Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Marţi, 17 iul 2018      00:10
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Melanomul - Simptome si diagnostic

10 iunie 2009    

Aluniţele sunt acele leziuni pigmentare pe care le observăm la nivelul corpului, pe care le putem avea din copilărie, de la naştere sau care pot apărea în cursul vieţii. Este recomandat ca fiecare persoană să realizeze anual un consult dermatologic, iar în cazul prezenţei unor aluniţe suspecte, acest control să se facă la trei-şase luni. Dacă o leziune pigmentară suferă diverse modificări: a crescut în dimensiune, şi-a modificat forma, a sângerat sau a fost traumatizată, este indicat să se facă imediat un consult dermatologic.

“În Clinica Academica se poate realiza o consultaţie dermato-oncologică, aceasta constând în realizarea unei dermatoscopii. Cu ajutorul dermatoscopiei se poate pune diagnosticul de suspiciune într-o leziune pigmentară, putând afla astfel dacă leziunea respectivă este una malignă, una cu suspiciune de malignitate sau o leziune benignă”, a explicat dr. Oana Clătici, medic specialist dermato-venerolog, Clinica Academica.

Nevul displazic este acel nev atipic, despre care nu se ştie dacă se va transforma mai devreme sau mai târziu în melanom. Melanomul este o formă de cancer foarte agresiv, care constă în înmulţirea melanocitelor, celule ale pielii, care secretă pigmentul numit melanină, cel care dă culoare pielii. În prezent, ne confruntăm cu o incidenţă crescută a cancerului de piele, 95 la sută dintre cazurile de melanom fiind cauzate de expunerea excesivă la soare.