Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Joi, 24 mai 2018      11:52
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Aparatura de ultima generatie - Computerul tomograf - Clinica Academica

25 februarie 2009    

Aparatură de Ultimă Generaţie  - Computerul Tomograf – Partea I

Dr. Bogdan Oprişescu,

Medic primar Radiologie Imagistică cu Competenţă în CT&RMN

Dr. Bogdan Oprişescu, medic primar Radiologie Imagistică cu Competenţă în CT&RMN, ne vorbeşte despre Computerul Tomograf disponibil la clinica Academica, un aparat performant, capabil să aducă un aport informaţional extrem de mare, într-un timp foarte scurt.

Tomografia computerizată este recomandată pentru diagnosticarea rapidă a unei palete largi de afecţiuni. Astfel, prin intermediul computerului tomograf, medicul poate depista rapid şi cu uşurinţă patologii neurologice, pulmonare, leziuni ale organelor abdominale (ficat, rinichi, splină, pancreas) şi nu numai.

Examenul computer tomograficic poate fi efectuat numai după consultul unui medic specialist care a efectuat anterior unele investigaţii mai puţin invazive.

Datorită aportului mare de informaţii pe care le poate oferi într-un timp scurt, examenul computer tomografic înlocuieşte în anumite domenii şi specialităţi radiologia standard.