Info SănătateaTV.ro: Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului
Vineri, 21 sep 2018      08:06
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Prof. dr. Corin Badiu: Infertilitatea trebuie abordată ca o problemă de cuplu, nu e problema unui pacient sau a unei paciente

26 mai 2016    
În încercarea de a avea un copil, multe cupluri se confruntă cu probleme de fertilitate. Prof. univ. dr. Corin Badiu, medic primar Endocrinologie, Diabet zaharat, Nutriţie, Boli Metabolice, în cadrul Institutului Național de Endocrinologie „C.I. Parhon” a explicat că infertilitatea trebuie abordată ca o problemă de cuplu.
 
Pentru a determina cauzele pentru care cuplul este infertil și pentru a trata corect este nevoie de o echipă multidisciplinară, formată din ginecolog, urolog, endocrinolog.
 
Astfel, prof. univ. dr. Corin Badiu precizează că documentările endocrine și ginecologice ale femeilor se referă la prezența sau absența ciclurilor ovulatorii, la permeabilitatea tractului genital, a trompelor și a rezervei foliculare și la dozarea unor hormoni. Evaluarea fertilității masculine constă în consultul urologic, când se efectuează o spermogramă.
 

Specialistul recomandă cuplurilor infertile să vină împreună la consult cu tot istoricul medical și să aibă răbdare pentru că sunt aspecte care țin de abordarea problematicii infertilității cuplului, dar și de elemente tehnice ce se referă la particularitatea diagnostică a fiecărui caz. 

 
Sanatateatv.ro