Info SănătateaTV.ro: Program european pentru aplicatii inovatoare in sanatate (P) Importanta recunoasterii profesiei de podiatru in Romania Tratamentul ca loterie Program european pentru aplicatii inovatoare in sanatate (P) Importanta recunoasterii profesiei de podiatru in Romania Tratamentul ca loterie Program european pentru aplicatii inovatoare in sanatate (P) Importanta recunoasterii profesiei de podiatru in Romania Tratamentul ca loterie
Vineri, 17 aug 2018      09:07
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Testarile genetice in sarcina – de ce este bine ca fiecare viitoare mama sa le aiba in vedere?

15 septembrie 2017    

Pe lângă supravegherea atentă a sarcinii, fiecare viitoare mamă ar trebui să aibă în vedere testele genetice, care pot identifica anumite anomalii cromozomiale, afecțiuni genetice, defecte, malformații. În sarcina cu risc, spre exemplu, între 1 și 3% din gravide ar avea nevoie de testare genetică. Totodată, în urma realizării testărilor genetice, până la 3% din sarcini sunt identificate cu risc mare.

 

Precizia rezultatelor testelor genetice este de peste 99%, fiind niște analize de certitudine. De multe ori, în acest domeniu intervin și probleme de etică, pe care fiecare mamă sau familie implicată trebuie să le managerieze.
 
Specialiștii insistă pe  importanța prezentării la medic în anumite etape și momente ale sarcinii, atunci când riscurile pot fi evaluate mult mai corect. 

 
Sanatateatv.ro