Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Marţi, 17 iul 2018      07:56
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Celulele stem, singura sansa la viata pentru multi bolnavi de leucemie

21 septembrie 2015    
Sute de mii de copii, dar şi adulţi de pe întreaga lume află în fiecare an că suferă de leucemie sau alte boli grave ale ţesutului sanguin ori ale sistemului imunitarPentru ei, singura şansă la viaţă este transplantul de celule stem hematopoietice de la un membru al familie sau de la o personă neînrudită. 
 
Oricine are între 18 şi 45 de ani şi o stare de sănătate bună se poate înscrie în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. În cazul în care donatorul voluntar va fi selectat ca fiind compatibil cu un pacient, va începe procesul de donare de celule stem, ce se face fie din sângele periferic, fie direct din măduva osoasă, în vederea transplantului de celule stem hematopoietice.
 

Peste 25.000 de români au înţeles cât de uşor poate să fie să salvezi vieţi şi s-au înscris în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. Dintre aceştia, 60% sunt bărbaţi şi 40% femei, preponderent din rândul tinerilor. Datorită lor şi programului internaţional din care România face parte, timpul de asteptare până la gasirea unui donator voluntar de celule stem hematopoietice s-a redus substantial.