Info SănătateaTV.ro: Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului
Vineri, 21 sep 2018      21:41
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Conf. univ. dr. Gabriel Popescu: Infectiile intraspitalicesti sunt riscuri asumate ale manoperelor de ingrijire medicala. Nu trebuie privite ca o fatalitate

08 decembrie 2015    

Infecţiile nosocomiale, fie că vorbim de cele dobândite în spitale, ambulatorii, sau după externarea din unităţile sanitare, sunt riscuri asumate ale manoperelor de îngrijire medicală, este de părere conf. univ. dr. Gabriel Popescu, medic primar boli infecţioase, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.  Acestea trebuie prevenite, fără a fi însă privite ca o fatalitate. 

Infecţiile intraspitaliceşti sunt riscuri asumate ale manoperelor de îngrijire medicală. Ele există în măsura în care există îngrijire medicală, ceea ce le diferenţiază, le face să fie altfel faţă de infecţiile dobândite în afara îngrijirilor medicale este implicarea unor germeni cu rezistenţă mai mare la antibiotice. Este un risc asumat, nu trebuie însă privit cu fatalitate”, a declarat pentru www.sanatateatv.ro conf. univ. dr. Gabriel Popescu, medic primar boli infecţioase, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.
 
Potrivit specialistului, un prim pas în diminuarea numărului de infecţii intraspitaliceşti îl reprezintă investiţia în laboratoare de microbiologie care să identifice cât mai repede bacteriile implicate în infecţii şi la ce antibiotice sunt acestea sensibile sau rezistente.
 

 
Sanatateatv.ro