Info SănătateaTV.ro: Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate
Miercuri, 15 aug 2018      09:35
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Infectiile asociate asistentei medicale si vaccinarea, subiectele principale ale Conferintei Nationale de Microbiologie si Epidemiologie 2016

08 decembrie 2016    

Cea de-a IX-a Conferință Națională de Microbiologie și Epidemiologie a reunit în acest an profesioniștii implicați în acest domeniu medical, care au avut astfel acces la ultimele recomandări ale ghidurilor internaționale, în ceea ce privește reducerea incidenței și prevalenței bolilor infecțioase, afecțiuni cu o evoluție extrem de rapidă. Infecţiile asociate asistenţei medicale, rezistenţa bacteriilor la antibiotice şi vaccinarea au reprezentat puncte-cheie pe agenda conferinței.

,,Marcăm un semn de normalitate – reînființarea după 22 de ani a specializării de microbiologie medicală așa cum este ea în toate țările din Uniunea Europeană, cu excepția României. Sperăm să putem, în acest fel, să creștem și interesul și aderența legate de problematica microbiologiei medicale și pentru alte specialități. Ne bucurăm că avem alături de noi oameni din diverse specialități care interacționează, fie în cadrul sistemului de sănătate publică, fie în cadrul asistenței medicale de la diferite niveluri cu microbiologia medicală”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Președintele Societății Române de Microbiologie.
 
Un alt aspect important abordat în cadrul celei de-a IX-a Conferințe Naționale de Microbiologie și Epidemiologie a fost acoperirea vaccinală. Recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății este ca cel puțin 20% din întreaga populație să poate fi vaccinată, acesta fiind pragul pe care organizația îl consideră necesar pentru a preveni extinderea unei epidemii sau a unei pandemii. Statisticile Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile arată că în sezonul 2015-2016, rata vaccinării antigripale a fost de doar 3,2% la nivel naţional. 

 
Sanatateatv.ro