Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Miercuri, 18 iul 2018      08:48
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Infecţiile şi bacteriile de la locul de muncă

20 iunie 2011    

Munca într-un mediu închis vă poate expune mai mult la infecţii şi bacterii decât un spaţiu aerisit, iar încărcarea bacteriană este importantă, mai ales în zonele cu mult praf sau încăperile care au aparat de aer condiţionat fără filtre curăţate corespunzător.

În urma timpului petrecut la serviciu sau acasă, pot apărea infecţii pulmonare sau diverse patologii non-digestive. Virusul B sau C este preluat mai rar din mediul ambient. Indiferent de mediul în care ne aflăm, potenţialul contaminat este mare, motiv pentru care ar trebui să ne spălăm corect pe mâini, fiind cea mai la îndemnână şi eficientă practică.
 
Spălatul pe mâini este o condiţie elementară, dar care nu trebuie folosită în mod excesiv. Tototdată, pot apărea semne evidente pe piele ce indică prezenţa unor afecţiuni, dar acestea apar destul de târziu, când boala este deja avansată. Recomandarea prof. univ. dr. Mircea Diculescu, şef al Catedrei de Gastroenterologie şi Hepatologie Fundeni, este vizita periodică la doctor pentru controale preventive apariţiei bolilor de ficat, de pancreas sau ale aparatului digestiv.