Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Joi, 24 mai 2018      02:11
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Riscul de transmitere a virusului hepatitic B este de 35%

24 iunie 2010    
Virusurile nu au graniță. ”Aceste microorganisme se cuplează la nivel de receptori, iar când s- au cuplat, se consideră că virusul respectiv a pătruns intracelular. Medicamentul trebuie să ajungă în celulă și nu să se plimbe prin sânge”, a declarat, pentru SanatateaTV, prof.dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătății.
 
Bolile virale cu cel mai important impact major la nivel social sunt, în prezent, cele cauzate de virusul hepatitic de tip B și virusul hepatitic  de tip C, dar și virusurile respiratorii sezoniere. Categoriile cele mai vulnerabile în fața virusurilor hepatitice de tip B și C sunt persoanele adulte, active, cu vârste de peste 20 de ani. Virusul hepatitic de tip B are o incidență în populația de 3,4%, dar riscul de transmitere este de 35%. Incidența virusului hepatitic de tip C este de 3,32%. De asemenea, virusurile respiratorii sezoniere dau bătăi de cap autorităților sanitare din întrega lume, prin gravitatea infecției sezoniere care se poate finaliza cu numeroase decese.
 
Virusul gripal este unul din virusurile care pot genera forme mortale de boală, motiv pentru care toate autoritățile sanitare mondiale încep campaniile de vaccinare în cursul lunii octombrie a fiecărui an, împotriva virusului gripal care se estimează a fi în circulație”, a mai subliniat prof.dr. Adrian Streinu Cercel. Un rol important în prevenirea infecțiilor cauzate de aceste virusuri îl joacă campaniile de educație sanitară. Aceasta se realizează prin colaborarea ministerului Sănătății cu ONG -urile și cu Ministerul Educației.