Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Joi, 24 mai 2018      11:52
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Rotavirusul – un virus care poate apărea la orice vârstă

24 iulie 2015    

Rotavirusul este un virus ce aparţine familiei Reoviridae. Infecţia cu rotavirus se poate manifesta febră cu valori înalte, prin vărsături alimentare şi bilioase, dar şi prin scaune apoase.

Rotavirus este un virus care se transmite pe cale fecalo-orală, cel mai frecvent la copii, dar asta nu înseamnă că nu este afectat şi adultul. Cel mai frecvent se manifestă printr-o febră înaltă, de aproximativ 39-40 de grade Celsius, febră ce durează 3-4 zile înainte de debutul celorlalte simptome, respectiv a vărsăturilor care, la rândul lor, durează 4-5 zile, şi a scaunelor apoase, care pot merge, variabil, de la trei până la cinci zile. Rotavirusul dă în general o gastoenterocolită”, a declarat pentru www.sănătateatv.ro asist. univ. dr. Luminiţa Marin, medic primar pediatru în cadrul Institutului de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş” din Bucureşti.
 
O atenţie deosebită trebuie acordată infecţiei cu Rotavirus deoarece simptomele acesteia pot fi confundate cu manifestările altor boli, cum ar fi alte tipuri de gastroenterocolite, diverse toxiinfecţii alimentare etc.
 
La nivelul ţării noastre există o subraportare a infecţiei cu Rotavirus.