Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic
Vineri, 25 mai 2018      03:26
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Pacienții cu epilepsie, rezistenți la tratament, pot opta pentru intervenția neurochirurgicală

03 februarie 2012    

Tratamentul medicamentos administrat pacienților cu epilepsie are rolul de a reduce frecvența apariției crizelor epileptice, dar poate să ducă și la dispariția acestora. Terapia pentru crizele epileptice este specifică . În condițiile unui tratament corect ales în funcție de particularitățile bolii fiecărui pacient, aproximativ o treime dintre aceștia pot să nu mai facă crize sau să le facă foarte rar. Astfel au posibilitatea să-și desfășoare o viață normală, dar trebuie să țină seama de anumiți factori comportamentali și igieno-dietetici.

”Secretul în această boală este o evaluare corectă a cauzelor, factorilor favorizanți, a tipului de criză. Evaluarea trebuie făcută de un medic cu expertiză în domeniul epilepsiei pentru că investigațiile pot să fie extrem de complexe. În funcție de rezultatele evaluării, se optează pentru un tip de tratament sau altul, pentru că nu toate medicamentele antiepileptice sunt potrivite pentru toate tipurile de crize”, a declarat pentru Sănătatea TV, prof. univ. dr. Ovidiu Băjenaru, președintele Societății Române de Neurologie.
 
”Nu este suficient ca pacientul cu epilepsie sa facă tratamentul medicamentos, el trebuie să respecte și un anumit regim de viață, ca de exemplu: nu are voie să piardă nopțile, somnul de noapte este obligatoriu. O noapte nedormită poate fi factor declanșator pentru o criză epileptică. Nu are voie să consume băuturi alcoolice, alcoolul scade pragul convulsival și chiar dacă este bine tratat aceasta poate să precipite. Nu are voie să sară peste mese. Hipoglicemia poate precipita crizele la un pacient cu epilepsie chiar dacă este corect tratat”, atrage atenția prof. univ. dr. Ovidiu Băjenaru, președintele Societății Române de Neurologie.
 
O altă posibilitate de tratament pentru epilepsie și crizele epileptice este intervenția neurochirurgicală, prin care focarul epileptogen trebuie să fie excizat. Din păcate, în România se intervine neurochirurgical doar parțial, impedimentul fiind dotarea tehnică necesară dintr-o clinică de specialitate, care este extrem de costisitoare.