Info SănătateaTV.ro: APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului APMGR: Mii de medicamente ieftine risca sa fie scoase de pe piata romaneasca (P) Cum sa evitam amputatiile in cazul piciorului diabetic? Ce rol are podiatrul? (P) Semnalele care ar trebui sa te determine sa mergi la medic pentru a verifica daca ai picior diabetic Amputatiile la persoanele cu diabet, reduse prin depistarea precoce a neuropatiei diabetice si ingrijirea corecta a piciorului
Joi, 24 mai 2018      11:56
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Dr. Catalin Petru Haiduc: Diagnosticul de infertilitate este mai frecvent decat in trecut

17 decembrie 2015    
Din ce în ce mai multe femei se confruntă cu imposibilitatea de a rămâne însărcinate şi de a aduce pe lume copii. Amânarea sarcinii şi unele infecţii sunt două dintre cauzele care duc la infertilitate.
 
„Diagnosticul de infertilitate este mai frecvent decât în trecut. De ce se întâmplă acest lucru? În primul rând pentru că femeia modernă încearcă să amâne, într-o bună măsură, obţinerea unei sarcini. Cele mai frecvente lucruri care pot să ducă la infertilitate sunt infecţiile care sunt obţinute de-a lungul vieţii sexual active a pacientei. Pe locul doi este anovulaţia, adică lipsa ovulaţiei lună de lună, care, şi ea, poate să aibă mai multe cauze, de cele mai multe ori hormonale”, a declarat pentru www.sănătateatv.ro dr. Cătălin Petru Haiduc, medic primar Obstetrică-Ginecologie.
 
Printre cauzele care duc la infertilitate se numără şi ovarul polichistic. Potrivit specialistului, trebuie acordată o atenţie deosebită atunci când se pune diagnosticul de ovar polichistic

„Odată cu descoperirea investigaţiei ecografice, diagnosticul de ovar polichistic a fost supraevaluat, a fost folosit mai mult decât era necesar. Un simplu aspect al ovarelor, de ovare micropolichistice, nu este întotdeauna asociată cu boala ovarelor polichistice. Aşa că o pacientă care aude că s-a făcut o ecografie şi că ar putea să aibă ovare polichistice nu trebuie neapărat să intre în panică şi să zică: „Sunt infertilă!”. De asemenea, gravitatea sau boala ovarelor polichistice nu este neapărat de judecat după aspectul ecografic al ovarelor. Aspectul ecografic al ovarelor reprezintă un indicator, un semn de atenţionare dincolo de care ar trebui să intervină şi investigaţii legate de această boală”, a mai adăugat dr. Cătălin Petru Haiduc.