Info SănătateaTV.ro: Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului
Vineri, 21 sep 2018      08:07
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Importanta controlului oftalmologic periodic

14 februarie 2017    

 Un control oftalmologic corect și complet trebuie realizat începând cu vârsta de trei ani, în special în cazul copiilor care au în familie părinți sau rude cu probleme de vedere. Ulterior, examinarea trebuie făcută constant, chiar și în lipsa unor simptome, pentru a fi posibilă prevenirea afecțiunilor oftalmologice, în unele cazuri, asimptomatice.

 
Specialiștii recomandă realizarea unei examinări oftalmologice complete o dată pe an, în special în cazul persoanelor cu vârsta de peste 40-45 de ani.
 
Acuitatea vizuală reprezintă strict o problemă de percepție subiectivă și de adaptare a vederii, existând pacienți care consideră că văd bine, cu o acuitate vizuală de 50-60% sau chiar de 10%. Ochelarii de vedere nu rezolvă viciul de refracție. Ei nu fac decât să aducă imaginea pe retină, ajutând la o vedere bună.
 
În cazul copiilor, ramele de ochelari trebuie să fie maleabile, moi, elastice, din materiale special concepute.
 
Lentilele de contact, alternativa ochelarilor de vedere, aduc cu ele atât beneficii, cât și dezavantaje.
 
 

 
Sanatateatv.ro