Info SănătateaTV.ro: Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului
Vineri, 21 sep 2018      08:07
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Conferinta-dezbatere Pacient informat si responsabil: Noi putem... sa ne implicam. Eu pot... sa ma informez, Iasi

19 februarie 2016    

Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului, celebrată în fiecare an la nivel mondial în data de 4 februarie, a fost marcată și în România prinr-o serie de conferințe-dezbatere cu titlul „Pacient informat și responsabil: Noi putem... să ne implicăm. Eu pot... să mă informez” desfășurată simultan în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

În Iași, specialiști din domeniul oncologiei s-au întâlnit cu reprezentanți ai mass-media pentru a discuta despre modul în care populaţia poate fi conştientizată în privinţa cancerului, dar şi despre cât de important este ca mesajele ce ajung în rândul oamenilor să fie corecte şi să provină din surse avizate.

În cadrul evenimentului s-a pus accent și pe importanța cunoașterii factorilor de risc, iar asta cu atât mai mult cu cât mulţi dintre aceștia pot fi evitaţi cu ușurință, potrivit specialiștilor. Pe lângă evitarea factorilor de risc, o altă direcție de luptă împotriva cancerului o reprezintă screening-ul.

De altfel educația populației, care să pornească chiar din şcoală, ar contribui la o mai bună conştientizare a consecinţelor cancerului în rândul oamenilor, dar și la stabilirea unui diagnostic precoce. Totodată, prin educaţie s-ar putea ajunge şi la un grad mai mare de acceptare a vaccinurilor existente pentru anumite tipuri de cancer.

În cadrul conferinţei-dezbatere s-a adus în discuţie şi importanţa existenţei unui sistem de îngrijiri paleative adresate pacientului oncologic. 

Seria de conferinţe-dezbatere face parte dintr-un proiect mai amplu și își propun să crească gradul de conștientizare asupra problematicii cancerului în România, punând în evidență necesitatea diagnosticului molecular, a screening-ului, precum și a accesului pacienților la tratamente inovatoare. 

Evenimentul de la Iaşi a fost organizat cu sprijinul AstraZeneca în cadrul campaniei „REprimește viața în dar”.

Management eveniment: Sănătatea Press Group - Expertul tău în comunicare pe domeniul medical

 

 
Sanatateatv.ro