Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Miercuri, 18 iul 2018      18:20
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Conferinta-dezbatere Pacient informat si responsabil: Noi putem... sa ne implicam. Eu pot... sa ma informez, Timisoara

19 februarie 2016    

Informarea corectă în ceea ce privește cancerul reprezintă o măsură elementară în prevenția acestei afecțiuni. Pe acest aspect, dar și pe prevenție, diagnostic precoce, tratament personalizat și progres în medicină au pus accentul și specialiștii timișoreni în cadrul conferinței-dezbatere cu titlul „Pacient informat și responsabil: Noi putem...să ne implicăm. Eu pot...să mă informez” prin care s-a marcat, în 4 februarie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului.

Situația afecțiunilor oncologice în regiunea de Vest a ţării a fost expusă de dr. Camelia Claici, coordonatorul Centrului de Implementare a Registrului de Cancer Vest.

În discuţie a fost adusă şi necesitatea unor centre specializate, în care să lucreze echipe multidisciplinare.

În ciuda cifrelor alarmante în ceea ce privește mortalitatea prin cancer, această boală poate fi prevenită, printr-un stil de viaţă sănătos şi prin evitarea factorilor de risc.

Conferința-dezbatere cu titlul „Pacient informat și responsabil: Noi putem...să ne implicăm. Eu pot...să mă informez” s-a desfășurat simultan în alte trei centre regionale din țară: București, Cluj-Napoca și Iași.

Conferinţele-dezbatere fac parte dintr-un proiect mai amplu și își propun să crească gradul de conștientizare asupra problematicii cancerului în România, punând în evidență necesitatea diagnosticului molecular, a screening-ului, precum și a accesului pacienților la tratamente inovatoare.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul AstraZeneca în cadrul campaniei „REprimește viața în dar”.

Management eveniment: Sănătatea Press Group - Expertul tău în comunicare pe domeniul medical.