Info SănătateaTV.ro: Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului
Vineri, 21 sep 2018      08:26
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Polipii la copii - Simptome, complicații și tratament

18 ianuarie 2018    
Vegetațiile adenoide sau polipii, cum mai sunt numite în popor, reprezintă o masă de carne, un țesut limfoid crescut prea mult în spatele nasului. Netratate pot duce la apariția multor probleme de sănătate, între care sinuzita sau bronșita.
 
Această creștere se realizează nu de la răceli, de la poluare sau de la alte cauze la care se gândesc părinții, ci se moștenește genetic. Întotdeauna veți găsi în familie că părinții au fost și ei operați de acest lucru”, a explicat dr. Manuela Rizescu, Șefa secției ORL, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” într-un interviu pentru SănătateaTV.ro.
 
Moștenite genetic, vegetațiile adenoide apar cel mai frecvent în jurul vârstei de 3 ani, iar alte simptome includ tusea nocturnă și matinală, dar și predispoziția spre răceli.
Vegetația adenoidă, în afară că produce insuficiență respiratorie, produce și foarte multe secreții, care strică organele din jur, cum ar fi urechile, prima dată le atacă, după produce sinuzite, produce multă tuse, bronsitea adăugat medicul.
 
Specialiștii susțin că cea mai bună metodă de îndepărtare a polipilor este intervenția chirirgucală. Operația este minim invazivă, și este recomandat să se facă până la vârsta de șase ani.
 

Cele mai grave complicații produse de polipi sunt deformarea feței și dezvoltarea unor forme agresive de otită. 

 
Sanatateatv.ro