Info SănătateaTV.ro: Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Mari români și invențiile lor. Despre Victor Babeș, la mall Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Mari români și invențiile lor. Despre Victor Babeș, la mall Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Mari români și invențiile lor. Despre Victor Babeș, la mall
Joi, 20 sep 2018      20:30
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Screening-ul auditiv: ce inseamna si de ce este important ca nou-nascutii sa faca aceasta testare

11 ianuarie 2018    
Screening-ul auditiv este deosebit de important în diagnosticarea eventualelor probleme de auz ale bebelușilor. Cea mai gravă dintre acestea este hipoacuzia, care, nedepistată la timp împiedică dezvoltarea normală a copiilor.
 
În România 1 până la 3 copii din o mie suferă de această afecțiune. De aceea, medicii insistă asupra necesității efectuării screening-ului auditiv la naștere și asupra importanței ca o asemenea deficiență de auz să fie descoperită din timp.
 

Potrivit specialiștilor, dacă nu se intervine în primii doi ani de viață, în cazul copiilor cu probleme de auz, recuperarea este mult mai dificilă și apare întârzierea în dezvoltarea limbajului, iar dacă intervenția se face după vârsta de șapte ani, rezultatele sunt aproape nule, întrucât, în timp, creierul își pierde capacitatea de a înțelege informația primită de la ureche și își dezvoltă alte sisteme de procesare.  

 
Sanatateatv.ro