Info SănătateaTV.ro: Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului
Vineri, 21 sep 2018      08:39
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

150 de studenti la medicina au facut stagii de practica in Clinica de Ortopedie a Spitalului Elias printr-un program sustinut prin fonduri UE

27 noiembrie 2015    

150 de studenți la medicină au beneficiat de stagii de practică în Clinica de Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Universitar Elias din București, derulate printr-un proiect co-finanțat din fonduri europene. În perioada iulie-noiembrie 2015 studenții au fost, astfel, implicați în activități specifice și au beneficiat, în același timp, și de consiliere profesională. 

Programul de stagii de practică în ortopedie nu este primul de acest fel derulat la Spitalul Universitar Elias din Capitală. Programe similare au avut loc și în anii trecuți, iar acestea ar putea continua datorită interesului crescut al studenților mediciniști.
 
„Programul a început acum doi ani de zile în Secţia de Terapie Intensivă, în care pe timpul verii a avut loc, de asemenea finanţat din fonduri europene, un program POSDRU pentru studenţii care doreau să aprofundeze practica terapiei intensive şi spre surprinderea noastră au fost atât de mulţi încât nu mai făceam noi faţă cu oferta de locuri în acest proiect. A fost un succes şi mai există şi un alt proiect care se derulează, de asemenea de consiliere profesională. Pe urmă consilierea profesională are legătură directă cu informaţiile mai profunde pe care le pot avea studenţii sau absolvenţii înainte de a se înscrie sau de a alege o specialitate la rezidenţiat. Interesul extraordinar al studenţilor ne va determina să mai aplicăm şi pentru alte tipuri de proiecte”, a declarat pentru www.sănătateatv.ro prof. univ. dr. Doina Dimulescu, manager Spitalul Universitar de Urgență Elias.
 
Astfel, studenţii participanţi la program au fost implicaţi în diferite activităţi medicale din domeniul ortopediei-traumatologiei, creându-se astfel posibilitatea unei colaborări mult mai profunde între student şi profesor.
 
„Începând de la recoltări, vizite, prezentarea raportului de gardă, participarea la programul operator, în sala de curs (...) sau mergeau la camera de gardă unde participau alături de medicul de gardă la manevre de reducere, bineînţeles discuţiile pe marginea cazului. În cadrul unui astfel de proiect POSDRU, timpul acordat şi interacţiunea cu studentul este mult mai amplă şi mai lejeră. Nu mai avem acea relaţie student-profesor, student-asistent. Lucrurile se desfăşoară altfel. Şi în momentul acesta, în special elementele practice sunt mai bine înţelese, reuşesc să facă ei singuri aceste manevre şi atunci perspectiva unei activităţi medicale este cu totul alta”, a declarat pentru www.sănătateatv.ro dr. Nicolae Gheorghiu, medic primar Ortopedie-Traumatologie, Coordonator Program.

 
Sanatateatv.ro