Info SănătateaTV.ro: Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate
Joi, 16 aug 2018      04:25
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Prevenirea traumatismelor

13 februarie 2009    

Nu există copii predispuşi la fracturi, există doar mitul oaselor fragile sau mitul lipsei de calciu. Atunci când copii cad trebuie făcute analizele imediat pentru a vedea dacă a căzut sau nu într-un anume fel.
Rolul părinţilor este acela de a preveni traumatismele copiilor cauzate, de cele mai multe ori, de jocurile preferate. Eventual atunci când sunt mici, copiii trebuie supravegheaţi de părinţi, dar nu trebuie să le interzică acestora jocurile preferate, chiar dacă acestea sunt periculoase. În cazul adolescenţilor, deja se schimbă situaţia. Părinţii nu-i mai pot supraveghea să vadă tot timpul ce fac şi de aceea, atunci când se întâmplă să cadă trebuie să se prezinte imediat la medic pentru radiografie şi apoi, în funcţie de gravitatea fracturii să urmeze un tratament.
Tratamentul constă în general într-un aparat de gipsat, considerat cel mai indicat.
La ce ar trebui să fim atenţi? Depinde de tipul de leziune. Trebuie evitată orice fel de acţiune intensă, cel puţin un an de zile. Pacientul are voie să se folosească de partea afectată, dar fără efort prea mare. Întotdeauna locul fracturat rămâne locul de minimă rezistenţă; a doua oară rupt, osul poate fi recuperat mult mai greu, iar tratamentul trebuie reluat de la un anumit nivel. Sugarii sunt cel mai puţin expuşi la fracturi sau traumatisme deoarece oasele lor sunt cartilaginoase şi elastice. Fracturile sunt foarte greu de făcut la sugari. Sunt posibile numai fracturile produse odată cu naşterea, dar care se rezolvă la fel de bine şi la fel de uşor.
Atunci când sugarul cade de la o anumită înălţime, foarte rar se întâmplă să facă traumatisme. Numai în cazurile extreme, când sunt bătuţi foarte rău sau sunt bruscaţi foarte tare sau aruncaţi, abia atunci se pot produce fracturi.
 

 
Sanatateatv.ro