Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Sâmbătă, 23 iun 2018      11:44
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Alăptarea la sân, esenţială în primele şase luni de viaţă

23 martie 2011    

Importanţa pediatriei provine din faptul că o treime din populaţia ţării aparţine vârstelor pediatrice, adică între 0 şi 18 ani. Potrivit prof. univ. dr. Ioan Gherghina, prof. consultant la Spitalul de Copii “Alfred Rusescu”, pediatrul are misiunea de a sfătui părinţii care au un nou-născut în ceea ce priveşte modul de a-l creşte în condiţii cât mai bune pentru ca micuţul să fie sănătos şi de a-l alimenta corect.

Astfel, în primele şase luni de viaţă este esenţial ca nou-născutul să fie alimentat exclusiv cu lapte matern. Totodată, prof. univ. dr. Ioan Gherghina atrage atenţia asupra faptului că majoritatea mamelor au lapte, însă există şi cazuri de pierdere a acestuia. Pierderea laptelui matern este cauzată de greşeli care se fac din primele zile după naştere, a subliniat prof. univ. dr. Ioan Gherghina. În privinţa beneficiilor aduse de alimentaţia cu lapte matern, acestea sunt foarte importante. Şi asta deoarece “asigură nevoile nutritive, acest lucru fiind demonstrat de faptul că un copil alimentat la sân are o curbă ponderală ascendentă permanentă conform graficelor.
 
Alăptatul la sân are şi alte beneficii, precum legătura psihoafectivă mamă-copil. De altfel şi mama este protejată de alăptare pentru că are parte de protecţie anticanceroasă, de o reechilibrare hormonală şi de efecte anticoncepţionale pe perioada alăptării”, a mai declarat prof. univ. dr. Ioan Gherghina.