Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      11:37
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Contraindicațiile medicale în alăptare

03 august 2010    
Laptele matern reprezintă cea mai completă formă de nutriţie pentru sugari. Cu toate acestea, multe mămici îşi hrănesc copiii cu lapte de vacă sau de capră. Acestea nu sunt tocmai indicate în alimentaţia sugarului, ne spune dr. Mihai Munteranu, medic pediatru la Spitalul “Maria Sklodowska Curie” din Capitală. “Laptele de vacă este destinat viţelului, puiului pe care îl naşte vaca; mama trebuie să îşi hrănească bebeluşul cu lapte matern”, a declarat dr. Mihai Munteanu, pentru Sănătatea TV.
 
 Nici laptele de capră nu prezintă un beneficiu pentru copilul care suge la sân, mai subliniază dr. Mihai Munteanu. Potrivit domniei sale, laptele de capră este extrem de sărac în vitamina B12 (cobalamina), şi, mai mult decât atât, spune dr. Mihai Munteanu, administrat o periaodă mai lungă de timp, provoacă anemii megaloblastice (carenţe mari de vitamina B12).
 
Anemiile megaloblastice (megaloblastozele) sunt extreme de periculoase, ne explică dr. Mihai Munteanu, deoarece copiii sunt asimptomatici şi pot devolta afecţiuni neurologice severe, independent de această anemie.
 
Alimentaţia cu un altfel de lapte, altul decât cel matern, se începe în a doua decadă a copilului (după vârsta de un an), a mai precizat dr. Mihai Munteanu.