Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      09:57
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

De ce plange copilul

05 februarie 2009    

Dr. Adrian Crăciun, Şef Secţie Neonatologie, Spitalul „I. Cantacuzino”
Una dintre cele mai comune îngrijorări ale proaspetelor mămici este plânsul copilului. Dr. Adrian Crăciun ne spune că nou – născutul plânge din următoarele motive: de foame (plânsul cel mai agresiv pe care îl are un nou-născut), deoarece a făcut pe el şi îl deranjează sau plânge pentru că are colici (plâns scâlcit, îşi freacă picioruşele). Colicile se produc în situaţia în care cel mic mănâncă des şi înghite foarte mult aer. Modalitatea prin care durerile de colici pot fi calmate este căldura locală.
Este foarte important ca alimentaţia copilului să fie făcută la cerere, ne avertizează dr. Adrian Crăciun. Un bebeluş care a mâncat suficient doarme cel puţin 2 ore şi ia în greutate 200 de grame săptămânal.
Igiena locală este extrem de importantă în cazul nou-născuţilor. Schimbarea frecventă a celui mic şi băiţa zilnică sunt esenţiale. Pentru a preveni iritarea de la scutec, mămicile pot aplica la nivelul pielii celor mici o cremă de gălbenele.