Info SănătateaTV.ro: Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate Noi probleme cu valsartanul produs in China Animatii pentru evaluarea durerii Litotritor la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” Personalități medicale internaționale printre membrii de onoare ai Societății de Neuropatie Diabetică - NEURODIAB (P) CNAS modifica legea dosarului electronic de sanatate
Miercuri, 15 aug 2018      05:22
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Febra la nou-născut

06 iulie 2010    
Părinții aflați la cea de-a III-a ediție a Conferinței Bebe Sănătosau aflat sfaturi importante privind una dintre cele mai des întâlnite probleme la nou-născut: febra. Dr. Tatiana Ciomârtan, medic primar pediatru, Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului „Prof. dr. Alfred Rusescu” din București, le-a răspuns părinților la toate întrebările adresate și le-a indicat toți pașii ce trebuie făcuți dacă bebelușul face febră.
 
“Orice familie trebuie să aibă în casă un termometru, de preferat unul electronic. Pe piață există termometre cu mercur. Prin folosirea acestora, mai ales intrarectal riscăm să rănim bebelușul dacă acestea se sparg. Cea mai bună metodă de luare a temepraturii este intrarectal pentru copilul mic. Cea axilară nu este eficientă pentru bebeluși”, a spus Dr. Tatiana Ciomârtan.
 
Dr. Tatiana Ciomârtan le-a explicat părinților și care sunt pozițiile cele mai eficiente pentru măsurarea teperaturii la nou-născuți, dar și ce măsuri trebuie să ia în cazul în care apare febra.
 
“Princiapala cauză pentru apariția febrei la nou-născut este deshidratarea. Se întâmplă destul de des ca imediat după ieșirea din spital să apară această problemă. O a doua cauză este supraîncălzirea. Există mitul conform căruia copilul trebuie să fie cât mai bine îmbrăcat, ceea ce e total greșit. După șase luni apare erupția dentară care poate produce stări febrile”, a adăugat Dr. Tatiana Ciomârtan.
Febra poate apărea și după ce bebelușii au fost vaccinați, de aceea este bine ca părinții să aibă în casă tot ce au nevoie pentru a o trata.
 
Desfășurată sub tematica „Rolul părinților în fundamentarea unei vieți sănătoase a copilului” – această ediție a Conferinței “Bebe Sănătos” și-a propus să ofere cele mai pertinente şi eficiente soluţii pentru problemele cu care se confruntă orice părinte în societatea actuală. 230 de tineri părinţi sau viitori tătici şi mămici au răspuns invitaţiei lansate de Sănătatea Media Group şi au ales să-şi petreacă ziua de sâmbătă informându-se de la unii dintre cei mai renumiți medici, asupra celor mai bune metode de creştere şi îngrijire a copiilor în primii trei ani de viaţă.

 
Sanatateatv.ro