Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Luni, 16 iul 2018      22:22
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Igiena nou-născutului și a sugarului mic

06 iulie 2010    
Igiena nou-născutului și a sugarului mic a fost una dintre temele dezbătute la cea de-a III-a ediție a Conferinței Bebe Sănătos”. Dr. Camelia Țăran, medic pediatru la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, le-a explicat părinților sau viitorilor părinți cum se realizează igiena corespunzătoare a bebelușului, de la plecarea acestuia din maternitate.
 
“Trebuie să știm că bebelușul în primele 28 de zile de viață stă sub semnul adaptării la viața extrauterină. Astfel, bebelușul iese din mediul lichid în care s-a dezvoltat în cele nouă luni de viață intrauterină, unde a avut o temperatură constantă. În plus vine într-o lume în care este asaltat de tot felul de bacterii. Tegumentele nou-născutului prezintă anumite calități asupra cărora nu trebuie să intervenim cu diferite substanțe”, a spus Dr. Camelia Țăran.
 
Dr. Camelia Țăran le-a explicat părinților cum trebuie să își îmbăieze copilașii, ce produse trebuie să folosească, dar și care este îmbrăcăminte adecvată acestei vârste, astfel încât nou-născuții să aibă o igienă corespunzătoare.
 
Desfășurată sub tematica „Rolul părinților în fundamentarea unei vieți sănătoase a copilului” – această ediție a Conferinței “Bebe Sănătos” și-a propus să ofere cele mai pertinente şi eficiente soluţii pentru problemele cu care se confruntă orice părinte în societatea actuală. 230 de tineri părinţi sau viitori tătici şi mămici au răspuns invitaţiei lansate de Sănătatea Media Group şi au ales să-şi petreacă ziua de sâmbătă informându-se de la unii dintre cei mai renumiți medici, asupra celor mai bune metode de creştere şi îngrijire a copiilor în primii trei ani de viaţă.