Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Joi, 19 iul 2018      07:54
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Ingrijirea nou-nascutilor in Sectia de Terapie Intensiva

06 martie 2009    

Dr. Florin Rusu - Șef Secție Anestezie și Terapie Intensivă Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu”

În cazul de faţă este vorba despre un nou-născut prematur cu o malformaţie congenitală, respectiv o atrezie de esofag, care se află într-o stare critică. A fost supus unei intervenţii chirurgicale în urmă cu o săptămână şi în momentul de faţă se află pe ventilaţie mecanică; el este hrănit artificial prin intermediul acestei sonde de gastrostomac pe unde se pot introduce o serie de substanţe nutritive în toată această perioadă. Copilaşul a răspuns foarte bine acestui traumatism. 

Există un procent de 70-80% de copii nou-născuţi cu malformaţii foarte grave, recuperaţi. Contribuţia medicilor în procesul de recuperare a acestor copii este una foarte mare (urmărirea lor necesită 24 de ore din 24 - trebuie să fie un medic permanent în preajma acestor copii pentru a interveni în momentele critice). De regulă tratamentele sunt îndelungate şi necesită un mare efort atât din partea medicilor, personalului, cât şi din partea spitalului pentru că implică un tratament foarte costisitor. Cele mai frecvente afecţiuni care duc la necesitatea unei intervenţii chirurgicale sunt malformaţiile congenitale, o serie de copii cu afecţiuni medicale (respectiv hemoragii cerebrale, disfuncţii ventilatorii). Dr. Florin Rusu ne spune că toate complicaţiile care pot apărea în urma unei intervenţii chirurgicale sunt multiple – complicaţii de tip infecţios, complicaţii de tip hemoracipar etc.