Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      09:55
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Ingrijirea nou-nascutului. Masajul picioruselor si abdomenului

19 mai 2009    

Masajul bebeluşului este recomandat imediat ce cordonul ombilical a fost eliminat. Masajul stimulează circulaţia sangvină, tonifică musculatura, relaxează nou – născutul şi îl ajută să-şi consume energia.

Masajul la bebeluşi se începe din partea de jos a corpului, cu picioruşele. Specialiştii recomandă mişcări în articulaţiile membrelor inferioare şi a celor superioare. Astfel, sunt combinate mişcările de gimnastică cu cele de masaj. În zonele articulaţiilor genunchiului se folosesc mişcări de flexie şi extensie. Se fixează talpa pe sol şi se introduce degetul mare sub bolta planetară, pentru a o forma pentru mers. Pentru articulaţia şoldului se folosesc mişcări de bicicletă, stimulându-se, în acest fel, reflexele corticale.

Masajul abdomenului se efectuează prin mişcări în sensul acelor de ceasornic, respectându-se, astfel, dispunerea intestinelor. Se masează uşor colonul, intestinul subţire şi cutia toracică.