Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Miercuri, 18 iul 2018      08:40
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Laptele matern, medicament pentru copiii născuți prematur

05 august 2010    
Copiii născuţi prematur au o nevoie mai mare de a fi alăptati, comparativ cu cei născuţi la termen, a declarat dr. Adrian Toma, Şef Secţie Neonatologie la Spitalul “Panait Sârbu” , din Bucureşti. Potrivit dr. Adrian Toma, laptele matern reprezintă un adevărat medicament pentru intestinul copiilor născuţi prematur, asta pe lângă funcţia de alimentaţie directă pe care o are laptele mamei, susţine dr. Adrian Toma. “Laptele matern este cel mai bine pregătit pentru a fi digerat de intestinul copilului prematur”, spune dr. Adrian Toma, deoarece “intestinul acestor copii nu este suficient de matur pentru a digera orice fel de lapte”, completează dr. Adrian Toma
 
Alăptarea în cazul copiilor născuţi înainte de termen trebuie să înceapă cât mai devreme posibil, susţine dr. Adrian Toma, neexistând contraindicaţii majore în acest sens. Cu toate acestea, dr. Adrian Toma aminteşte câteva situaţii în care alăptarea nu este recomandată: în caz de asfixiere a copilului la naştere, malformaţii digestive, copil instabil la naştere sau boli grave de care suferă mama: HIV, TBC, mame care se află sub tratament , care ar putea afecta sănătatea copilului, explică dr. Adrian Toma. În acest caz, copilului i se va administra o formulă specială de lapte pentru copii născuţi prematur.
 
Întrebat care sunt consecinţele în cazul în care alăptarea la sân a copiilor prematuri este absentă, dr. Adrian Toma a amintit de unele efecte pe termen lung, ce pot apărea la copil: alergii, diaree, infecţii respiratorii sau digestive.