Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      20:29
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Diminuarea indemnizaţiei de creştere a copilului

17 mai 2010    

Mamele au ieşit în stradă, nemulţumite de decizia de diminuare a indemnizaţiei de creştere a copilului.

Protestul de la Ministerul Muncii a început la ora 12.00, mamele solicitând păstrarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la nivelul actual de 85 la sută din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni. „Intrăm acum la negocieri cu un domn Secretar de Stat care este dispus să poarte un dialog cu noi. Cu viitorul României şi cu interesul naţional ne se negociază. Nu este vorba despre o pomană, această indemnizaţie este o investiţie în viitorul României.”, a declarat Lavinia Şandru Preşedinte PIN şi coordonator Ecologica.

Mamele care au cerut aprobare pentru pichetul de la Ministerul Muncii au adunat peste 21.000 de semnături într-o petiţie online prin care cer să nu fie redusă indemnizaţia. Lista cu semnături va fi înaintată reprezentanţilor Ministerului Muncii. “Vrem să tragem un semnal de alarmă. Sperăm ca politicienii să ţină cont de rugăminţile nostre. Trebuie să se ţină cont de contribuţia adusă la Bugetul de Stat”, Diana Neaga Centrul FILIAS.

Mămicile consideră că, în loc să reducă indemnizaţiile pentru creşterea copilului, salariile şi pensiile, Guvernul ar trebui să taie din salariile cu cinci cifre ale parlamentarilor şi să efectueze o "curăţenie generală" în instituţiile şi companiile de stat, acolo unde "nepotismul şi clientela politică sunt la mare rang". Mămicile şi tăticii prezenţi la protest au scandat şi “Am muncit şi-am cotizat, nu-i poamană de la stat.”