Info SănătateaTV.ro: Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor Efectele diabetului matern asupra sănătății metabolice a copiilor
Sâmbătă, 18 aug 2018      18:35
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Spitalul Grigore Alexandrescu va avea un nou bloc operator şi o nouă clinică de pediatrie

14 mai 2010    
Spitalul pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, primul spital de copii din România, a împlinit 124 de ani de activitate. La moment aniversar, planurile de viitor ale echipei manageriale sunt pe măsura tradiţiei Spitalului pentru Copii “Grigore Alexandrescu”: în perioada august-septembrie 2010 vor începe lucrările la două noi corpuri de clădiri. Astfel, vor fi construite o clădire dedicată exclusiv blocurilor operatorii şi un centru de excelenţă pentru pediatrie cu specializări ca: neurologie, chirurgie, ecopatologie cardiacă malformativă şi altele. Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti se va dezvolta chiar şi în acest an de criză.
 
Din toamna acestui an, vor începe lucrările la un nou bloc operator şi a unei clinici de pediatrie, centru de excelenţă în pediatrie, care va avea 100 de paturi. „Vom avea un etaj de neurochirurgie, un etaj de chirurgie malformativă cardiacă, nefrologie, dializă, boli metabolice”, a precizat prof. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.
 
De asemenea, în cursul acestui an va începe reconstrucţia aripei de ortopedie şi a chirurgiei, lucrări ce vor fi suportate din fondurile Băncii Mondiale. Lucrările celor două secţii vor dura şapte luni şi tot în şapte luni va fi terminată unitatea de primiri-urgenţe, proiect care este deja început. Dincolo de aceste proiecte, cea mai mare satisfacţie profesională a personalul medical al acestui spital este zâmbetul fiecărui copil.
 
„Lucrăm de dimineaţa pâna dimineaţa şi pentru asta avem mulţumirea aceea terbilă pe care numai noi o putem înţelege, ce înseamnă să vezi un copil fericit care zâmbeşte, când pleacă după ce a fost tratat şi a stat în reanimare, intubat şi îl vezi că îţi întinde mânuţa sau îţi sare în braţe când vine la un control”, a declarat prof. univ. dr. Ioan Bâscă.
 
Echipa Spitalului pentru Copii “Grigore Alexandrescu” este formată din aproximativ 80 de doctori şi 370-380 de asistente. “Nu poţi trata copii dacă nu îi iubeşti. Medicina pentru copii nu se poate face mecanic”, subliniază managerul Spitalului pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, prof. dr. Dan Mircea Enescu. Anual, în Spitalul pentru Copii “Grigore Alexandrescu” sunt realizate peste 200.000 de consultaţii, sunt internaţi peste 32.000 de copii cu vârste între o zi şi 18 ani. În plus, peste 60% dintre cazurile abordate aici constituie urgenţe medico-chirurgicale.

 
Sanatateatv.ro