Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Joi, 21 iun 2018      12:18
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Consiliere pentru renunţarea la fumat

20 noiembrie 2009    

Ziua de 19 noiembrie marchează Ziua Naţională fără Tutun, un eveniment celebrat la nivel naţional ce are ca scop promovarea renunţării la fumat.

Institutul de Pneumologie “Marius Nasta” lansează cu ocazia Zilei Naţionale fără Tutun campania de combatere a consumului de tutun „Renunţă la fumat o zi. În fiecare zi!”, ce se va desfăşura până la data de 24 martie 2010, în Bucureşti, Cluj, Constanţa şi Iaşi.

Conferinţa de presă organizată cu această ocazie are ca temă combatarea consumului de tutun în ţara noastră. În cadrul acesteia se reunesc medici pneumologi de renume din cadrul Institutului de Pneumologie „Marius Nasta”, reprezentanţi din cadrul Ministerului Sănătăţii, dar şi fumători şi ex-fumători.

Scopul principal al Programul Naţional “Stop Fumat!”, implementat de Institutulul „Marius Nasta” , este de a reduce numărul de fumători prin informarea publicului cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun asupra sănătăţii, dar şi a beneficiilor renunţării la fumat.

În cadrul evenimentului de astăzi, dr. Magdalena Ciobanu, coordonatorul Programului “Stop Fumat!”, a comunicat rezultatele preliminarii pentru anul 2009 şi, de asemenea, a prezentat rezultatele studiului privitor la consumul de tutun, realizat de Institutul de Pneumologie “Marius Nasta” din Bucureşti.

De asemenea, o parte din cei aproximativ 34.000 de fumători care s-au adresat Programului “Stop Fumat!”, precum şi un grup de de ex-fumători înscrişi în programul de renunţare la fumat din cadrul Institutului “Marius Nasta” au expus publicului povestea lor, cum au reuşit să abandoneze ţigările, cum şi-au învins tentaţiile, dar şi cum se simt acum, ca nefumători.