Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Miercuri, 18 iul 2018      08:27
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Pneumologie - Plămânul, parte a unui întreg

16 iunie 2010    
La ediția din acest an a Congresului Societății Române de Pneumologie, președintele societății, Prof.univ.dr.  Florin Mihălțan, a explicat câteva aspect legate de alegerea temei congresului - “Plămânul, parte a unui întreg”.
 
“Anul 2010 a fost ales drept Anul Plămânului la nivel mondial, însă noi am ales această temă înainte de a se lua această decizie. Această alegere a fost făcută din mai multe motive. În primul rând pneumologia în România trebuie să își recâștige valoarea și imaginea la care are dreptul. În ultimii ani, împreună cu toți colegii am făcut eforturi pentru a demonstra că sunt multe afecțiuni pulmonare care ocupă primele 10 locuri în rândul bolilor cu mare mortalitate. Apoi trebuie să avem în vedere și ceea ce înseamnă  plămânul ca suferință secundară”, a spus Prof.univ.dr. Florin Mihălțan.
 
Prof.univ.dr. Florin Mihălțan a prezentat și care sunt realizările Societății Române de Pneumologie din ultimii 4 ani. În ultimii ani, Societatea Română de Pneumologie a reuşit să fie una dintre cele mai active asociaţii medicale din ţara noastră, organizând evenimente de amploare precum ediţia din acest an a Congresului SRP şi participând activ la o serie de manifestări ştiinţifice internaţionale cum este reuniunea româno-maghiară a pneumologilor.
 
De asemenea, sub egida Societăţii Române de Pneumologie au fost editate o serie de lucări ştiinţifice despre bolile respiratorii. Important de ştiut este faptul că, în mandatul Prof.univ.dr. Florin Mihălţan, veniturile Societăţii Române de Pneumologie au crescut considerabil. Astfel, dacă în 2008, veniturile Societăţii Române de Pneumologie erau de 845.314,84 lei, în 2009 au ajuns la 1.702.654,15 lei. “Faţă de 2006, de exemplu, avem o dublare a veniturilor. Am reuşit să atragem foarte multe fonduri în special din sponsorizări, circa 91% din banii Societăţii Române de Pneumologie fiind sponsorizări ale unor companii farmaceutice prestigioase din domeniul medical”, spune prof.univ.dr. Florin Mihălţan. Fondurile au fost folosite pentru campanii de educație a populației privind afecțiunile pneumologice, precum și formarea continuă a medicilor în domeniu.