Info SănătateaTV.ro: Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Mari români și invențiile lor. Despre Victor Babeș, la mall Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Mari români și invențiile lor. Despre Victor Babeș, la mall Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Mari români și invențiile lor. Despre Victor Babeș, la mall
Joi, 20 sep 2018      20:28
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Romania, pe primul loc in Uniunea Europeana privind incidenta tuberculozei

07 decembrie 2015    

Potrivit cifrelor oficiale, în România se tratează anual aproximativ 30.000 de bolnavi cu tuberculoză. Statisticile îngrijorătoare plasează ţara noastră ca fiind fruntaşă între statele Uniunii Europene la acest capitol. În cadrul unei conferinţe de presă  ce a marcat totodată 125 de ani de la naşterea prof. dr. academician Marius Nasta, specialiştii au tras un nou semnal de alarmă în ceea ce priveşte incidenţa, riscurile şi tratarea tuberculozei în România. 

„Erau nişte cifre îngrijorătoare în urmă cu câţiva ani, pentru că am plecat dintr-o zonă foarte severă ca număr de cazuri, însă tuberculoza este o boală care scade lent, în ciuda unui program foarte bun şi a medicaţiei la care aderă atât pacienţii cât şi medicii. Este o boală în scădere, dar nu va scădea niciodată spectaculos, se va menţine pe o perioadă lungă la cifre înalte”, a declarat pentru www.sanatateatv.ro  prof. univ. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.
 
Pentru a se ţine însă sub control incidenţa tuberculozei în România a fost construită o Strategie Naţională pentru anii 2015-2020.
 

 
Sanatateatv.ro