Info SănătateaTV.ro: Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului Rolul medicului de familie în depistarea și monitorizarea neuropatiei diabetice Înscrierea online în Registrul Donatorilor de Celule Stem, o șansă la viață Medicii și pacienții trebuie să fie educați și informați cu privire la complicațiile diabetului
Vineri, 21 sep 2018      21:47
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Campania „Ajută-i să-şi regăsească echilibrul”, desfăşurată şi în Cluj-Napoca

08 iulie 2015    

Campania „Ajută-i să-şi regăsească echilibrul”, ce are în vedere sprijinirea persoanelor cu tulburare afectivă bipolară, s-a desfăşurat în data de 29 iunie 2015 la Cluj-Napoca. Evenimentul a fost marcat printr-o conferinţă de presă ce a avut ca scop creşterea gradului de informare în rândul populaţiei în legătură cu tulburarea afectivă bipolară. 

„A devenit un deziderat major importanţa cunoaşterii simptomelor afective şi a diverselor variante patologice ale trăirilor afective. Confundăm de foarte multe ori emoţiile normale, fiziologice, cu emoţiile patologice. E foarte important să le putem diagnostica pe cele patologice, să ne încadrăm în episoade şi să putem interveni, mă refer din punct de vedere al specialiştilor. Practic, patologia afectivă este în tot mai mare diversificare şi, cantitativ, este tot mai răspândită, afectând într-o tot mai mare măsură vârstele tinere”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Nireștean, președinte Asociația Română de Psihiatrie şi Psihoterapie.
 
În acest context, informarea corectă a populaţiei în ceea ce priveşte tulburarea afectivă bipolară este extrem de necesară.
 
Tulburarea afectivă bipolară este o boală a secolului nostru şi devine o prioritate atât ca diagnostic precoce în toate etapele sale, atât ca episod depresiv, cât şi ca episod mixt, hipomaniacal şi maniacal. Şi atunci, dacă avem o informare de calitate privind semnele bolii poate că noi, ca subiecţi, reuşim mult mai uşor şi mai repede să ajungem la medicul de familie. Şi acesta din urmă trebui să fie informat şi să aibă disponibilitatea pentru un diagnostic de calitate, dar şi pentru o recomandare către psihiatri şi psihologi în momentul în care episodul este de severitate mai mare şi incumbă un oarecare risc comportamental, fie în ceea ce priveşte tulburările de comportament sau chiar riscul suicidar. Campania Asociaţiei Române de Psihiatrie şi Psihoterapie să fie accesibilă populaţiei, să ne exprimăm în aşa fel încât oamenii care sunt într-un moment vulnerabil să se regăsească şi să accepte că au o problemă, pentru care există soluţie”, a declarat prof. univ. dr. Ioana Micluția, şef Secție Psihiatrie II, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.
 
Campania „Ajută-i să-şi regăsească echilibrul, ce are în vedere sprijinirea persoanelor cu tulburare afectivă bipolară la nivel naţional, este o iniţiativă a Asociaţiei Române de Psihiatrie şi Psihoterapie.
 
Partener: Astra Zeneca
Management eveniment: Sănătatea Press Group

 
Sanatateatv.ro