Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Joi, 19 iul 2018      07:43
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Care sunt solutiile propuse de catre CNAS pentru debirocratizarea sistemului de asigurari de sanatate

12 ianuarie 2018    
Casa Națională de Asigurări de Sănătate a propus mai multe soluții pentru debirocratizarea și optimizarea activității sistemului de asigurări sociale de sănătate. Între acestea se numără revizuirea protocoalelor terapeutice, astfel încât medicii de familie să poată prescrie mai multe medicamente, dar și posibilitatea ca pacienții să-și ridice tratamentele din orice farmacie.
 
Alte măsuri propuse sunt cele referitoare la reglementarea modului în care se completează datele în dosarul unic al pacientului, dar și renunțarea la documentele pe hârtie în cadrul procesului de contractare a serviciilor medicale.
 
În ceea ce privește bugetul pe anul 2018, președintele CNAS a anunțat o creștere a veniturilor cu peste 15%
 
„Bugetul anlui 2018 față de cel de anul trecut prevede o creștere de 4,5 miliarde de lei, adică undeva peste 15,5% în procente. De exemplu, pentru medicina de familie avem, așa cum am mai spus, o creștere de 17% față de anul trecut, adică aproape 2 miliarde de lei. În termeni procentuali din totalul asistenței medicale înseamnă 7,1% față de 6,9% cât a fost în 2017”, a afirmat președintele CNAS, Laurențiu Mihai.
 

Potrivit acestuia, creșterile sunt alocate și pentru celelalte domenii medicale, fie că este vorba de spitale, de programe naționale de sănătate sau de asistență medicală ambulatorie.