Info SănătateaTV.ro: Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume!
Duminică, 24 iun 2018      01:08
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Conferinta Nationala RoVaccin 2017

28 martie 2017    
Cea de-a V-a Conferință Națională Actualităţi în Vaccinologie - RoVaccin 2017 a adus în prim plan situația îngrijorătoare a ratei scăzute de vaccinare din România, pentru care este nevoie de strategii și soluții. Creșterea acoperirii vaccinale și eliminarea riscurilor bolilor transmisibile sunt principalele obiective urmărite de specialiștii prezenți la Conferința RoVaccin 2017. Manifestarea a reunit profesioniști din domenii precum: microbiologie, epidemiologie, medicină de familie, boli infecțioase.
 
Cea mai importantă temă abordată în cadrul conferinței, Vaccinarea - urgență de sănătate publică, a supus discuției idei precum importanța vaccinării în contextul național și european actual și impactul fenomenului de scădere a acoperirii vaccinale asupra sănătății publice din România. Principalele cauze ale acestui fenomen sunt neprezentarea părinților la medicul de familie, lipsa unor vaccinuri și refuzul vaccinării. La nivel mondial, imunizarea corectă previne anual între 2 și 3 milioane de decese, conform Organizației Mondiale a Sănătății.