Info SănătateaTV.ro: Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? Podiatria o profesie a viitorului si in Romania?
Miercuri, 18 iul 2018      08:36
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Dezbatere pe tema comasării spitalelor la Ministerul Sănătății

08 februarie 2011    

Proiectul Ministerului Sănătăţii privind comasarea şi transformarea unor unităţi sanitare în centre de permanenţă şi în cămine pentru bătrâni a stârnit îngrijorarea atât a managerilor spitalelor vizate, pe de o parte, cât şi a personalului medical, pe de altă parte. În acest context, în cadrul dezbaterii publice din data de 7 februarie 2011, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au încercat să liniştească personalul unităţilor vizate spunând că în cadrul comasărilor angajaţii nu îşi vor schimba profilul şi nici activitatea profesională.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimia, se doreşte realizarea unui management eficient al unor unităţi sanitare. Pe de altă parte, oficialul a subliniat faptul că la baza proiectului de comasare nu a stat realizarea de economii, ci creşterea calităţii actului medical. Cât despre comasarea unităţilor sanitare care au în derulare proiecte din fonduri europene, astfel de cazuri vor fi analizate astfel încât aceşti bani să nu se piardă.