Info SănătateaTV.ro: Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Prof. dr. Alexandru Rafila a fost ales membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
Duminică, 27 mai 2018      15:24
X

Fii la curent cu ultimele știri din sănătate


Urmărește Sănătatea TV pe Facebook


Contactează-ne!

Florian Popa: “Cu 3,1 % din PIB, sistemul sanitar nu poate fi eficient”

23 iulie 2010    
Eficientizarea sistemului sanitar românesc nu se poate face în condiţiile unui buget de 3,1 % din PIB, a declarat, pentru Sănătatea TV, prof. univ. dr. Florian Popa, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Bucureşti. Acesta precizează că sistemul sanitar poate deveni eficient  doar dacă sunt respectate cel putin trei condiţii: un buget suficient, care să permită acoperirea serviciilor medicale, o apreciere corectă a stării de sănătate a populaţiei, dar şi un număr important de specialişti care să asigure serviciile medicale.
    
Medicii pleacă din ţară pentru salarii de 6000 de euro
 
Dintre toate cele amintite anterior, prima şi ultima condiţie sunt departe de a fi îndeplinite. Un procent de doar 3,1 % din PIB, acordat sănătăţii, reprezintă jumătate din ceea ce s-a promis în perioada electorală, explicaă prof. univ. dr. Florian Popa. În aceste condiţii, specialiştii “aleg să profeseze în alte zone din comunitatea europeană, unde încasează salarii chiar şi de 6000 de euro”, a precizat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie.